Криминално проявен мъж от ромския квартал "Изток" в Пазарджик беше линчуван от търговци на тикви, след като е хванат от тях да краде от стоката им, съобщи bTV. Мъжът е задържан и няколко часа по-късно е починал от получените при побоя травми.

Мъжете, нанесли побоя, са арестувани. Те са от Добрич, сред тях има и непълнолетен. По случая е образувано досъдебно производство. Прокуратурата поиска постоянното задържане за двамата. Съдът в Пазарджик ги остави в ареста.

Инцидентът е станал на метри от православен храм. По информация на търговците, във вторник срещу сряда през нощта, около 4 ч. сутринта, забелязали мъж, който се опитал да краде от стоката им. Те се обадили на 112, преди това обаче, според полицията, са нанесли жесток побой на заловения 53-годишен мъж.

При приемане в РПУ мъжът е бил прегледан от лекар, часове по-късно обаче състоянието му се е влошило и той е починал. Медицинското лице не е поискало той да бъде хоспитализиран.

Хората от квартала описват търговците на тикви като кротки и вежливи. Продавали дини на същото място цяло лято.

Близките на починалия разказаха, че целият е бил посинен. Роднини на търговците пък твърдят, че мъжът ги навестявал през две-три вечери, за да краде, дори опитвал да ги заплашва, имал нож в себе си.

Убитият е с множество криминални прояви, осъждан многократно и за кражби.

 

ИЗБРАНО