Синът на бизнесмена Миню Стайков - Стайко Стайков сам е отишъл в "Пирогов", където е разказал своята версия за случилото се с него, съобщиха пред Dir.bg от МВР. 

29-годишният мъж се е появил в спешната болница тази сутрин. Той твърдял, че е бил отвлечен и пребит, след което е оставен от биячите край София. Стайко Стайков е разпитан от полицейски служители и в момента се проверява версията му за това какво се е случило с него. Все още няма официална информация от "Пирогов" с какви наранявания е Стайков, но според неофициални данни той е с множество рани по тялото и главата. 

Пред bTV адвокатът му Любомир Таков каза, че тази сутрин е депозирал молба в Специализираната прокуратура за сътрудничество по случая "Стайков" и едва след това е разбрал, че клиентът му се намира в "Пирогов". По думите на Таков близки на Стайков са го открили в района на парк "Витоша" в безпомощно състояние, след като той сам им се е обадил и е поискал помощ.

Таков се надява в рамките на деня да се срещне с клиента си.

Стайко Стайков бе обявен официално за издирване с червена бюлетина от международната полицейска организация Интерпол в началото на октомври. Още след акцията срещу баща му Миню Стайков в началото на септември той беше обявен за издирване с международна заповед за арест по обвинението, че е член на престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и нелегално производство на цигари.