Мним полицай е събирал пари за побързо придвижване на документи в столичния КАТ, съобщи по Нова телевизия началникът на КАТ комисар Тенчо Тенев. Той е задържан в Първо РПУ за срок от 24 часа. "Колегите работят с него и най-вероятно ще му бъде повдигнато обвинение", каза Тенев.

Сигналът срещу него за корупция е бил подаден от гражданин, който искал да подмени малкия талон, понеже го изгубил. Тогава фалшивият полицай му предложил съдействие.

"От няколко месеца работим по такива случаи, моля гражданите да подават сигнали, искаме да изчистим петното върху КАТ", призова Тенев.

"От доста време работи тук, цялото семейство гравитира тук, може би от години стоят пред столичния КАТ, има паркиран бус наблизо, на който има надпис "за нотариус", разказа още Тенев за деянията на мнимия катаджия.

"Предлагат смяна на регистрационни талони и книжки и всички услуги, които са свързани с КАТ. Имат сайт частен КАТ, в който предлагат и обжалване на наказателно постановление, което е недопустимо", коментира още той.

"Извън пределите на КАТ се причакват хората, които искат да си регистрират колите. Раздават им

номерца", допълни още Тенев.

Така са били обслужвани средно по 20-25 шофьори на ден. "Направена е проверка и сред служителите на КАТ. До няколко дни ще има доста уволнени служители в отдела по регистрация - има записи, на които се вижда как влизат в определени будки извън КАТ", разкри още Тенев. Столичната община вече предприела мерки за махане на

будките.