44-годишен криминално проявен мъж от Каварна, представящ се за полицай, е задържан в ареста в Бургас заради това, че мамил и ограбвал възрастни хора. 

Задържаният е признал за два случая. В единия той откраднал 450 лева от трудноподвижен пенсионер в Бургас. Кражбата била извършена на 30 март в морския град. Обвиняемият предварително наблюдавал сградата, в която живеел пострадалият. Видял името на 75-годишния мъж на табелка на входната врата. Представил се за полицейски служител, който осъществява оглед за извършена кражба, поискал от възрастния човек да му покаже къде държи парите си, след което го заблудил и ги откраднал. 

В хода на разследването станало ясно, че той е автор и на друга крупна кражба. Задържаният признал, че на 4 февруари, отново представяйки се за полицейски служител, откраднал 11 900 лева от дома на 79-годишен бургазлия. Той пресрещнал пенсионера пред входа на блок 61 в жк "Славейков" и по отиграна измамна схема се качил с него в жилището му. След като си тръгнал, възрастният мъж установил, че парите липсват. 

44-годишният криминално проявен мъж направил пълни самопризнания и за двете кражби. Извършени са множество процесуално-следствени действия - разпити, претърсвания и изземвания, разпознаване и др., съобщават от полицията в Бургас. 

Установено е, че мъжът е многократно осъждан за кражби, грабежи, измами и превеждане в обращение на фалшиви пари. Спрямо него се водят и други разследвания за кражби на пари от възрастни хора, осъществени по сходен механизъм. 

Работата по случая продължава, а по искане на Бургаската Районна прокуратура му е наложена мярка "задържане под стража". Определението на Районния съд подлежи на обжалване.