Видеоклипове с насилие се разпространяват в затворени канали в платформата Телеграм. Според публикациите нападенията са върху мигранти и хора с арабски произход. 

Групи младежи обикалят около метростанции в София и търсят хора, които им приличат на мигранти. Задават им въпроси и ако установят, че не знаят български, ги нападат.

Жена от смесен произход, която не смее да покаже лицето си, каза пред bTV, че в тези групи младежите се уговарят за място и час, за да нападат хора от арабски произход. Публикува се и информация колко души са били нападнати.

Мъж, също пожелал анонимност, разказа за афганистанец, който живее от 2006 г. у нас, женен е за българка, но системно е тормозен от подобни групи младежи.

Момчета преследват и бият, а момичета снимат, разказа мъжът. 

От СДВР обявиха, че са информирани за клиповете, установени са някои от участниците и се води досъдебно производство.

Пребиха с камъни и метални пръти афганистанец и съпругата му пред дома им в София

Непознати нападнаха афганистанец и жена му в София, съобщава Нова телевизия. Съпрузите били бити с камъни и метални пръти посред бял ден пред дома им в София. Нападателите били млади мъже и едно момиче.

Джавед Нури тръгвал за работа със съпругата си. Пред блока видял групата момчета, които не познавал Сторили му се съмнителни и се обадил на тел. 112. По думите му едното момче било около 16-годишно. Трима се нахвърлили върху него с арматури, а съпругата му подгонили с огромен камък.

Джавед се скрил в заведение, където помолил клиенти да се обадят на полицията. Нападателите започнали да го заплашват, че ще го убият и ще влязат у тях.

Афганистанецът живее в България от 2003 г. Съпругата му е българка. Тя е в шок, но в добро здравословно състояние. Двамата живеят на друго място и смятат да продадат апартамента си и да се преместят.