Българката, за която съпругът й съобщи във Фейсбук, че е безследно изчезнала в Турция, е установена, съобщиха от МВР пред "Фокус".

Елена и децата й (Кристиян и Сияна) са в добро здраве, на територията на друга държава, казаха още от ведомството.

Бащата е уведомен за тяхното местонахождение.

"МВР да се свърже с мен преди да прави изявления. Аз не съм уведомен за това, че Елена и децата ми са били открити, както те твърдят! Нямам информация за това къде са те! Разследването продължава.", каза Станислав Станев, съпругът на изчезналата Елена, пред "24 часа". Той иска от ведомството да му дадат точна информация за това къде са близките му, ако имат такава.

"Бях в 5-о районно в Бургас и там нищо не направиха. Зададоха ми въпроса: Защо сте се обърнали именно към нас и защо да ги обявяваме ние за издирване, след като те са изчезнали в Турция. След 3 часа съветване те ме отпратиха без да задействат процедура по обявяване за издирване на изчезнали лица. Обявиха ги за издирване приблизително 24-36 часа по-късно. Питам: Защо? Аз не знам къде са роднините ми в момента. Никой от българските власти не ми е давал такава информация. На мен не ми трябват предположения. Още от началото можеше да се предположи, че е възможно да са в друга страна. МВР не ми оказва съдействие при турските власти", споделя още бащата. 

На 29 август Стенли Станев съобщи в социалните мрежи за изчезването на съпругата му Елена, заедно с двете им деца - Сияна и Кристиан, които изчезнали в Истанбул три дни преди това. Той твърдеше, че не е имало семеен скандал и изключваше възможността съпругата му да се е укрила и да е взела децата със себе си. Стенли Станев разказа, че той, жена му и двете му деца били на екскурзия в Истанбул. Елена, Сияна и Кристиан излезли от хотела в събота около 19:30 часа, след което нямало никаква следа от тях. По думите му той не получил никакво съдействие от турските власти и помоли за помощ.