"Това не беше посягане, то си е направо опит за убийство, бутилката за шампанско не е обикновена бутилка, по-тежка е от другите. След хвърлянето на бутилката той (кметът Апостол Апостолов) се качи по стълбите, удари ме първо мен и каза: "Ти си мъртъв, ще те убия". Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV бизнесменът и собственик на заведение Методи Бачев по повод масовия бой в Симитли навръх Нова година.

В боя участват още кметът Апостол Апостолов, синът му - депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов.

На кадрите от камерите в центъра на Симитли се виждат разменените юмруци, има паднали хора и други, които се опитват да разтърват биещите се.

След 24 ч. - след речта на президента, гостите на заведението излязоха на терасата да гледат новогодишната заря, организирана от кметството. В един момент се появи кметът много пиян, с бутилка шампанско в ръка. Аз с моя син и негово приятелче, и двамата са на 14 г., бяхме застанали на ръба на терасата и хвърляхме пиратки, нормално е, Нова година е. Той имаше бутилка шампанско в ръката, първо изля течността срещу нас и след това с уникална злоба я хвърли срещу мен и срещу децата. Само благодарение на огромен късмет някой не пострада сериозно", е версията на Бачев.

По думите му причина за агресията на градоначалника може да е фактът, че на хорото на площада имало десетина души, а пред заведението - стотина души. Явно това е подразнило кмета.

На въпроса има ли конфликт с Апостолов Бачев отговори: "Ние живеем на 150-200 м един от друг, през годините са се случвали много неща между нас. Преди 3-4 години направих едно не много лицеприятно изказване, може би оттам се наслагва с натрупване. По принцип аз нямам никакви отношения с този човек последните 3 години".

Бачев твърди още, че е бил удрян и от сина на кмета - депутата Стефан Апостолов, който пристигнал малко след градоначалника пред заведението.

Апостол Апостолов изложи вчера своята версия за масовия бой вчера.

"Хвърляха пиратки по хората, изместиха хорото от площада. Аз тръгнах към тях да ги поздравя с бутилка шампанско. Тръгнах да ги поздравя, те почнаха да хвърлят пиратки по мен, качих се горе на терасата, казах какво правите - глупости и така нататък, отнесох два- три шамара", твърди кметът.

Бачев е категоричен, че никой от заведението не е хвърлял пиратки по хора от площада.