Жители на пазарджишкия квартал "Изток" твърдят, че са бити от полицаи.

Преди 2 седмици Найден Попов постъпва в болница с две счупени ребра, пневмоторакс и множество кръвонасядания в областта на гърба, лицето и ръцете. 47-годишният мъж твърди, че е пребит от служители на МВР.

"Така са ме били, че са ми взели здравето, аз си изгубих работата. Работя и живея в Германия от доста години. Аз съм нетрудоспособен. Трябваше на 28-ми да съм на работа", разказа той пред bTV.

Следите от полицейския произвол

Найден уточни, че отишъл да направи забележка на свои съседи, които вдигали шум и се държали грубо с пристигнал на мястото пристигнал полицейски патрул. Скоро пристигнали още полицаи.

"Получих първия удар в скулата. Отдръпнах се. Нищо не съм казал. Паднах на земята и започнаха да ме налагат с ритници. Получавах отвсякъде ритници - отляво и отдясно. Успях само да си прикрия лицето с двете ръце", допълни пострадалият.

Във фаталната нощ на 20 август Георги Георгиев бил барман в малкото квартално кафене. По думите му полицаите влезли през оградата на заведението.

"Аз съм инвалид по пенсия, аз съм болен със ставите и мен ме биха...", оплака се мъжът, който се придвижва с две патерици. И добави: "Имаше средна музика, вярно - викане имаше, вина имаме и ние, ама така да пребият хората от бой, тука всичко - долу, ритане, с бухалки, пребити, всичко беше паднало, 7-8 коли. Къде го има това полицаи с дървени бухалки?"

"Това е каубойско нападение. Това не са служители на реда. Не може такова своеволие - да влезеш някъде и да биеш наред, без да питаш кой е виновен, кой - невинен", добави Найден.

Той твърди, че е невинна жертва и ще търси възмездие по съдебен път.

От полицията в Пазарджик са категорични, че в 1 ч. сутринта полицейските екипи се отзовали на сигнал за силна музика и викове край улица "Пловдивска". На място част от пияните мъже не изпълнили полицейските разпореждания. Наложило се да бъдат респектирани. Но нито помощните средства, нито употребената от полицейските служители сила са излизали извън рамките на закона. Предишната вечер служител на жандармерията бил ударен в главата при друг подобен сигнал в същия квартал, подчертаха още от МВР.