Смърт след жесток побой на улицата. Жертвата е мъж от Петрич. Миналата неделя, на един от централните булеварди в града, той станал обект на брутална агресия. Двама мъже го пребили с боксове, оставяйки го в безпомощно състояние, съобщава NOVA.

Цяла седмица лекарите са се борили за живота на Самуил Кацарски. Снощи обаче стана ясно, че той е издъхнал. Смъртта му потресе Петрич, защото всички в града го познават като добър и усмихнат човек.

Кацарски е един от известните бизнесмени в Петрич. Той е собственик на оранжерия и цветарски магазин. 

Около 5:30 на 23 май пред заведение в града възниква спор, който бързо преминава в побой. Самуил е открит в безпомощно състояние на пешеходна пътека. Вследствие на ударите е получил черепно-мозъчна травма и с опасност за живота е транспортиран за лечение в софийска клиника, където по-късно е починал.

Стотици се събраха на бдение на мястото, на което Самуил е бил пребит.

"Има много версии какво се е случило. Единственото, което знаем със сигурност, е, че е бил зверски пребит. Вследствие на тежки удари в главата изпада в кома. Една седмица се бори за живота си", каза братът на починалия.

"Предполагам, че познава нападателите, защото той е от хората, които познават всички в града. Говори се, че те са били дрогирани и пияни", допълни той.

"Едва ли има човек в този град, който да каже нещо лошо за него. Всички го свързваме само с хубави неща, с хубави моменти. Той създаваше, твореше, не мисля, че е бил провокатора в цялата ситуация. Никой не заслужава нещо подобно", коментира жена, живееща в града. "Вярваме в наказателната система на България. Надявам се да има справедливост", каза братът на починалия.

Скрийншот: NOVA

За побоя вече има задържани двама млади мъже на 24 и 27 години.

Първоначално им е било повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, но след смъртта на бизнесмена се предполага, че обвиненията ще бъдат променени.

Братът на починалия заяви, че ще се извърши аутопсия на тялото. Погребението ще е утре.

От Общината съобщиха, че всички планирани мероприятия за 1 юни в Петрич се отменят заради погребението.