Двама мъже на 20-годишна възраст и един на 19 г. са предадени на съд от Окръжна прокуратура - Варна за грабеж в съучастие, придружен с две средни телесни повреди за ограбения. Братята А.И. и Г.И. и техният приятел М.И. са привлечени към наказателна отговорност за престъплението.

Рано сутринта на 21 ноември 2020 г. потърпевшият от престъплението мъж влязъл в клон на банка в централната част на града, за да изтегли пари. Тримата обвиняеми забелязали това, приближили се до помещението, в което се намирал банкомата, и се уверили, че набелязаният за жертва успешно е извършил тразакцията.

След като той излязъл от банката, А.И., Г.И. и М.И. го проследили. На ул. " Христо Самсаров" тримата обвиняеми нападнали потърпевшия мъж. Блъснали го силно и го съборили на земята. Нанесли му многобройни ритници по тялото, заплашили го с нож и го принудили да им даде изтеглената сума, която била в размер на 400 лева. После тримата побягнали, като единият от тях захвърлил ножа на местопроизшествието.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза сочи, че в резултат на побоя пострадалият е получил две средни телесни повреди - счупване на три ребра и счупване на шийката на бедрена кост. Установено е също, че тримата мъже са употребили два вида наркотични вещества преди да извършат престъплението.

Предстои делото срещу обвиняемите да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказания от 5 до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им.