На видеозапис от охранителни камери се вижда как мъж бяга от мястото на убийството на журналистката Виктория Маринова. Кадрите бяха разпространени от Нова телевизия.

По-рано днес за първи път пред камерите застана бившият съпруг на Виктория, който е и собственик на медията, в която тя е работела - TVN. Въпреки че са разведени, Свилен Максимов и Виктория Маринова са поддържали приятелски взаимоотношения. Той е човекът, говорил за последно с нея.

Свилен е един от първите разпитани в полицията. След като става ясно, че не е заподозрян, той прави опит да се включи в разследването.

"Надявам се това да е нелепа среща между жертва и убиец, а не поръчково убийство", каза Свилен Максимов по-рано днес пред bTV и NOVA.

Междувременно от МВР и прокуратурата заявиха, че няма никакви данни престъплението да е свързано с работата й и задържаният 21-годишен младеж е действал спонтанно с цел сексуално посегателство.

За последен път той разговарял с Виктория сутринта преди смъртта й. След това получил обаждане от майката на Виктория, че тя не е отишла да вземе детето им, което породило притеснения.

След убийството Максимов и негови приятели разглеждали записи от камери, разположени близо до мястото на трагедията в Русе.

"На един от записите се виждаше как едно момче бяга, но не просто на джогинг, а сякаш бяга от нещо. Естествено, веднага предадохме тези кадри на полицията", каза той.

Бизнесменът призна, че се притеснява за сигурността на общото им дете с Виктория. Максимов каза още, че социалните инициативи, подети от Виктория Маринова, ще бъдат продължени, както и телевизионното й предаване.