Масов бой, последван от трошене на маси и столове, е станал в пловдивско заведение часове преди футболното дерби между отборите на "Локомотив Пловдив" и "Ботев". Запис от погрома в съботния следобед е качен във Фейсбук.

Изпотрошеното заведение се намира на ул. "Вратцата" в пловдивския квартал "Изгрев". Във въпросния ден компания от шестима младежи е седнала на една от масите, когато изненадващо нахлула група маскирани мъже и без да кажат и дума започнали да нанасят удари по младежите.

"Ударите бяха жестоки - ритници и юмруци. Блъскане, бутане. Маси и столове хвърчаха по момчетата. Потрошиха целия инвентар , мебели и маси. Повикахме полиция, но маскираните избягаха", разказа майката на собственичката на ресторанта, цитирана от "Трафик Нюз".

Нападателите са слезли от три автомобила и около пет минути са били пред заведението, след което слагат маски и нахлуват вътре. Продавач от близка зарзаватчийница видял колите, но не успял да запомни регистрационните номера. 

"Щетите по заведението са за стотици левове. От полицията иззеха камерите, разпитваха потърпевшите и нас. Търсим съдействие от хората, за идентифицирането на побойниците", заяви още майката на собственичката.

Пловдивската полиция разследва случая и издирва биячите.