Имало е още двама души, така разбрах. На майка си каза само, че е изнасилил момичето. Това разказа лелята на 21-годишния Северин Красимиров, който беше задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, съобщи Нова тв.

"Видях кръвта и се уплаших. Каза, че е ударил едно момче. После разбрах от новините", разказа жената на Северин.

Хората от квартал "Селеметя" почти насила накараха двете жени да говорят пред медии. Местните също имат съмнения, че Северин може да е имал съучастници. Свидетели са го видели, когато излязъл с още двама души, за да ходят на рожден ден.

Както е известно, 21-годишният Северин Красимиров беше арестуван във вторник вечерта в Германия. Именно върху него падат подозренията на разследващите, че е убил журналистката Виктория Маринова.

Бруталното нападение вероятно е било случайно, обявиха разследващите. А кадри показват предполагаемото бягство на убиеца от местопрестъплението.

Хората от квартала в Русе поискаха обяснения от лелята и приятелката му - дали са знаели за престъплението и дали са го укривали. Хората от квартала не вярват, че Северин е единственият извършител на престъплението.

Приятелката му Къна смята, че Северин не е извършил сам престъплението. "Сигурно с приятели, с които е бил. Не ги познавам", каза тя.

Вечерта Северин ѝ казал, че отива на рожден ден. "После се прибра с дънките, видях кръвта, питах откъде е, а той каза, че е ударил едно момче", допълни Къна пред bTV.

Още снощи пред къщата се събраха негови съседи и приятели, разбрали, че е арестуван.

Погребението на Виктория Маринова ще бъде в петък.