Търговия с гласове и на тези избори. Разследване на bTV разкрива нови схеми, използвани от изборните дилъри.

Кадри показват празненство в дискотека в монтанското село Лехчево. Когато музиката затихне, пространството се използва за горещи преговори.

Именно там дни преди изборите подставено лице екип на телевизията се среща с мъже, представящи себе си като опитни в търговията с гласове. Методи е известен в Лехчево като Близнака - шофьор на училищен автобус, паркиран пред дискотеката. Започва активно звънене по телефоните. Търси помощ за гласове от други точки в района.

В офертата се включва и племенника на Методи - Милен, който твърди, че "държи" още гласове. Голяма част от жителите на Лехчево вече били купени от други партии.

Уговорката е 50 лв. на човек, както и бонус от 20 лв. за дилъра за всеки осигурен глас. Предварително се дават и пари за допълнителни разходи.

Часове преди изборния ден Милен и братът близнак на Методи - Милчо, се срещат с подставеното лице в кола за последни уговорки. Пред всички, но по телефона, говори Методи.

След излъчването на репортажа полицията и прокуратурата се самосезираха и започнаха проверки в Лехчево. Докъде ще стигне разследването - тепърва ще стане ясно.

Купуване на гласове и в Тетевен, установи полицията. Вчера беше арестуван мъж в Тетевен, раздавал по 20 лева на роми, както и картончета с указание да зачеркват номер 20 в бюлетината, предаде "24 часа". Срещу него е образувано бързо досъдебно производство. Очаква се до пет дни съдът да се произнесе по случая.