32-годишната Кристина е майката, която тази вечер уби двете си деца на 3 и 5 години в дома им в Сандански. Така тя отмъстила на съпруга си заради семейни скандали и предстоящ развод.

Кървавото престъпление е извършено в семейното жилище, а ударите по децата са нанесени с кухненски нож, разкрива struma.com. Едното детенце е на 5 години, а другото - тригодишно.

Кристина била сама с децата в жилището, което се намира на метри от полицейското управление в Сандански. След поредния скандал с мъжа й Георги, който е горски служител, той излязъл от дома им. В състояние на силен афект Кристина грабнала ножа и намушкала децата си.

Първоначално беше съобщено, че детеубийцата се издирва, но по последна информация тя е задържана в полицията, съпругът и родителите му също са там. Преди минути зам.-окръжният прокурор на Благоевград Весела Стоилова, която е и наблюдаващ случая прокурор, заедно със старши комисар Дойчин Дойчинов - директор на ОДМВР - Благоевград, дадоха кратък брифинг, на който представиха повече подробности за тежкото криминално престъпление в Сандански. Към момента е ясно, че има започнато досъдебно производство за убийство. "Става дума за двойно убийство на деца на 3 години и на 5 години. Братче и сестриче. Извършват се активни действия по разследването. На този етап не може да ви дадем повече информация, освен че имаме насоки за извършителя на престъплението и че има задържано лице", каза още тя.

Кристина е с висше образование. Завършила е УНСС. Преди това е учила в земеделската гимназия в Сандански. Преди години е работила като младши експерт в Изпълнителна агенция "Железопътна администрация". От 3 месеца чрез Бюрото по труда й предложили работа и тя приела. Съпругът й също е висшист.