Коментари - Криминално проявен мъж беше линчуван от търговци на тикви в Пазарджик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Редакторката Калина Петрова - да те светна, че линчуване е да намажеш някой с катран и да го овъргаляш в перушина.

Няма такава държава

Щом според доктора нищо му е нямало значи от друго е умрял. Да пускат хората!

А дофтура, който не е поискал хоспитализация на тежко пребития, защо не е арестуван?

Ти колко пъти си видял арестуван доктор? То и за оня с 57 бона заплата вече нищо не се чува.

С такава заплата много ясно че нищо няма да се чува.

Един престъпник по малко, благодарение на тези доблестни мъже. Щом няма държавно правосъдие, ще има лично.

Никой вече не вярва на гнусните и тлъсти ченгесари авери на циганските барони. С мощно пърдене щяха да пуснат крадеца след 2 часа. Затова материала взема правосъдието в свои ръце. На никой не трябват осраният к е н е ф МВР и осраните се от СИДЖУК съд и прикриватура.

Намерила е каквото си е търсила мангустата, жалко само, че сега ще разкарват хората по съдилища, че и ще ги осъдят, дето са опитали да си защитят стоката от престъпник, който по неизвестни причини не е в затвора.

Българи да пребият циганин!

Добри мангасари са пребили лош мангасар. Мешерето, за разлика от "българския" съд работи денонощно и ефективно.

Много интиресно, а ако циганинът беше заловил българите да го крадат, какъв щеше да е ефекта! И за какво да арестуват собствениците на стоката -само за това, че циганинът не може да краде и са го хванали!? що не съдят язовирите, реките и морето където се давят доста хора всяка година -ми то е същото влезли във водата, а не могат да плуват. Случаят трябва да е назидателен към ромите -като не можеш да крадеш -не го прави; ще има много ох. Търговците, обикновено само част от стоката е тяхна, там е стоката на роднина, на съсед, на приятел -резона е загубите да се поемат от този който се е хванал да я продава, колкото повече е открадната,, толкова по -голям е зарара. Накрая може да се окаже че целият кяр ти е останало пътуването от -до и обратно, като се разплатиш. Така че и полицията, и следствието и съдиите трябва да са по -толерантни с хората жертва на грабежи

Чета коментарите и се чудя. Защо се твърди че мангото е умрял от боя на търговците. Лекар го е прегледам все пак.

Както във Индия кравата е свещенно животно,така и във европейски православенжпатриотски Булгаристан тиквата е най свещенното нещо!каква благородност само на защитниците нбългарските тикви,защо просто не го нахранили и подарили една българска тиква нима ще обеднеят и фалират заради една тиква се чудя аз!

тиквата е най свещенното нещо за българинът!Кражбата на тиква е по голямо престъпление от която и да е кражба на българските полици на БСП,ГЕРБ,ДПС и ОП,затова и тикви ни управляват и владеят!смърт на краците на нашите тикви от посткомунистическият преход!никой няма право да посягя на свещенната българска тиква!

Jaxon

Да се наградят хората медал за принос към държавата.

Така, така, народа все по-често ще взима правосъдието в свои ръце, като няма такава държава...

Тези търговци трябва да ги наградят.Един крадец по-малко!

Жан валжан и клетниците !!! За една тиква убиха човека. Това сме ,по-зле от животните. Доживотна присъда и да се разгледа и за расистко нападение ,дискриминация и фашизъм.

Ох, че сте гнусни, жалки и лигави платените защитници на престъпници... Не е за една тиква само, а и не му е за пръв път. Хората, които с труд са ги изкарали тия тикви питаш ли ги какво им е? Те се бъхтат, закарват продукция до другия край ан България, за да може някакъв си циганин да краде?! Паразитите нищо не се хващат да работят или отглеждат, ама иначе знаят да крадат и все някой им е длъжен понеже са все гладни?! Циганинът, който е отявлен рецидивист най-накрая си е получил заслуженото. И най-важното - не е никаква загуба за обществото, можеш да бъдеш сигурен. А за да ти е чиста съвестта иди купи едно ремарке тикви и им занеси на циганите да ядат, да не са гладни.

Хуго, ти къде прочете, къде видя човек в тази ситуация. Тази "човещина" и човешка тъпотия докара тружениците да стигнат до там, че пазейки своя труд да стават престъпниците, които ти хулиш. Вероятно е нямало да му откажат ако си беше поискал -и това ли не разбираш. Аз не прочетох да става дума за човек, даже не става дума и за човекоподобно! И вземи по -внимателно прочети творбите на Юго, Парижката Света богородица, Морски труженик, прочети и за кланетата на българският народ и оот предците на това нещо (в Батак, Брацигово, Перущица, Клисура)

си селяк, да бяха му подарили една тиква нали сме христиени

абсолютно но форума не се усеща колко низко е паднал

Осъждан многократно но е пак навън и краде, ех съдебна система.

Бате ти не разбираш. Той отишъл да си набере малко тиква. Много му се прияло тиквеник ама нямало тиква. Затова всичкото.

Каквото е търсил го е намерил. Не съжалявам за него.

Не могат да докажат кой го е убил...ще получат условни

то май медицинското лице е най-виновно тия които са го били - виновни само за побоя мединското лице - за смъртта

Ами къде е държавата и полицията да пази търговците?? За какво плащат данъци - за да вършат работата на правоохранителните органи и сами да ловят крадците ли, а ония да си бъркат в носа и да пият кафенца? Държавата е на самотек а Бочето само открива строежи

Ами ако не са го пребили той можеше да извади нож като Полфрийман и да заколи някой и после да лежи 5г и да излезе с помощта на БХК! Защо криминално проявените не носят гривни и полицаите да ги следят или да ходят да се подписват в районното, а не да си ходят където си искат и да се проявяват с нови престъпления! Ааа забравих че тука е рая на циганите наречен България!

Как разбраха, че черния мангал е бил посинял? Пуснете жертвите да си ходят в Добрич.

Което още веднъж доказва, че крадец не се превъзпитава и единствената ефективност на затвора би се изразявала в това никога да не го напуска. Впрочем, това се отнася за 99.9% от престъпниците. Затворът въздейства, и то не възпитателно, а чисто и просто като заплаха само на хора извършили случайно престъпление по стечение на обстоятелствата.

Дивият запад вече е при нас. Трябва да сложа пищовите на кръста. Ама и циганчето явно си го е търсило. Ако не е крадял щял да е живи. Но и да е мъртъв заради едни тикви е тъпо. Нема такава държава.

Автрът на тази статия дали знае значението на глагола линчувам...

Не лнчуван, пребит до смърт. При лнчуването има някакъв спонтанен съд, тук само среднощен бой.

Още един Плъх си намери майстора!!!

Демек циганина си го е получил заслуженото но търговците раздали правосъдие, защото държавата не си върши работата качествено, ще го отнесат. Скапано правосъдие и скапана държава.

Хората от Добрич ги има из цялата страна. Цяла година полагат къртовски труд на порето, да отгледат реколтата. После, ако не я унищожат лошите атмосферни условия или сушата, цяло лято пътуват из страната, спят по фургони, за да могат да продадат. Децата им често пътуват с тях. По цели ваканции се трудят, за да помагат на родителите си. Винаги много честни и любезни. Докога престъпниците ще се ширят безнаказано?

Ако цяло лято продаваш дини, а после цяла есен - тикви....кога точно копаш? Зимъска? Не само хората от Добрич се трепят по полето, та някои от нас са наясно, че тоя труд е убийствен и изисква постоянно присъствие, а не пътувания към другия край на страната...

Ами ако майка ти си е стиснала кълките и е излюпила само тебе е ясно защо задаваш този въпрос. Явно не знаеш какво е кърска работа, а и откъде да знаеш че хората в Добруджа раждат по повече деца, че когато имаш земя не я ореш и копаш с дървеното рало и мотиката. Ама то човек като е тъп че даже и едно дете не може да отгледа -задава и тъпи въпроси. Защо не зададеш въпроса а защо циганите раждат повече джавета; да има да крадат, да има и в затвора, да има и да просят -а държавата им осигурява и пари за да не работят. Отвори гугълаа и виж как точно се отглеждат дини, тикви, боб и защо в добруджата не се гледат краставици и домати

Минава ми една мисъл през главата, ама ей тъй, само ми минава... Тези търговци дали могат да покажат документи като как са придобили тая стока? Да не се окаже, че първо те са я краднали от някъде, пък после убитият от тях да се мъчи да крадне ъхъм...

то, хубаво е, че ти преминават мисли през главата! лошото е, че улавяш само ония, натрапчивите, дето ти премчат да си нормален!

Сега от глупостта си някой ще лежат за убийство... В съда ще им разяснят как стои въпроса с раздаване на правосъдие.

с НЕраздаването на правосъдие от същия този съд ще им разяснят ли как стои въпросът? Защото точно СЪДЪТ е моралният виновник на случилото се - ако Х беше в панделата, където несъмнено му е мястото, всичко това щеше ли да се случи?

Съдът отсъжда по законите, а не по избрани морални добродетели. Винаги има гледна точка от която да приложим някакви морални добродетели както за едната страна така и за другата.

Никой няма да лежи - „няма достатъчно доказателства за авторството на престъплението“. Първо трябва да се докаже, че е умрял от боя, второ трябва да се докаже кой е нанесъл смъртоносния удар и трето трябва да се докаже кой въобще е участвал в боя.

това, че популацията на индиговите е намаляла с един индивид си е хубаво, но въпросът защо е крал тикви в 0.4 ч.остава да виси със страшна сила! ако е защото не е успял да открадне нищо до 0.4 ч. говори или за слаб професионализъм, или , че няма нищо свястно за крадене!

и що са ги арестували??

Крадец ли е? Крадец!

Само така с крадците. А на възмутените "Хелзинки" ще кажа, че точно те се държат като живот ите....да помислят защо.

Возя се в софийдки хубав нов трамвай ..и добре облечен циганин се прави на ударен..пред контролата не знам..аз сега слизам..Аз казах на контролата че искам да му напишат акт...а контролата самодига ръце аз какво да напровя..Питам до кога Циганите ще си позволяват всичко????? Стига

а защо не го причукахте заедно с контрольора??

Аз пък се басирам , че едни цигани са набили друг циганин

ако е копал и садил..не е цигавин а работник..а другия е крадлив циган

Не , пак е циганин изел закона в свой ръце !

Повечето земеделци от добричко са български турци. Много работливи, кротки и за съжаление често бедни хора.

Уви, май само в България земеделците са бедни хора.

Циганин да бачка НЕ Е ЦИГАНИН,а отруден,работещ човек от малцинствата!А точно тоя,с перманентно ПРЕУСТАНОВЕН ЖИВОТ НА КРАДЕЦ,е циганин!Капиш ли бе!

Трябва минимално наказание..да ги подкрепим това е афект..и не умишлено убийство

На хората им писна от циганската наглост да крадат каквото им падне и да знаят,че няма да бъдат наказани от Закона! Тогава хората вземат закона в ръцете си и раздават правосъдие! Дано се стреснат поне малко бъдещите обирджии и да мислят когато посягат на чуждото!

...щели да го найбът, но бил мн грозен

Кощели?

Изцяло съм на страната на търговците. Къде са полицейските патрули да им оигурят спокойствие? Не е важно каква е стоката - тикви, кратуни, златни часовници, яйца, кокошки, обувки или компютри. Важното е, че един хитряга със самочувствието на недосегаем, посяга да краде от стоката, която тези хора са произвели с труд, с усилия, с хиляди пречки и затруднения от страна природа и администрация. Това да бъде и за назидание на всички други, които посягат на чуждо. Ако бяха подали жалба по надлежния ред, на следващата нощ този пак щеше да краде. Е, сега вече е мирясал. А държавата да си поеме отговорността, защото с нейното мълчаливо съучастие крадците вилнеят.

В Германия (ококо Нюрнберг) покрай междуградските пътища е обичайна картина да има камари тикви, други зеленцхуци или цветя , табела с цената и касичка и никой наоколо . Държавата ли контролира това , просто чипа е друг и никой не злоупотребява.

До няколко годни няма да е така ..че мнго станаха тия с ориенталските чипове

Ако можеха да четат още утре щяха да пътуват за Германия да берат касички по пътя :)

Тва да го видя не го вервам

Държавата абдикира от задълженията си да осигурява ред и спокойствие в страната. Вечесе използва жандармерия,да охранява нашите мургави братчеди от разбунтувалите се българи.

lu4ka

Той така си е бил, преди да го срещнат те. Къде е доказателството, че не е бил бит един час, преди да отиде да краде тикви?

Много добре..ама.. все пак .. за тикви да биеш добре.. но да убиеш.. някак си не е нормално

Така е, но в някакъв момент ти пада пердето. С години ти крадат труда и на човек му писва. Полицията е само за парлама. Три пъти ме крадат и .....

ме окрадоха комшиите пък се имат за българи

Хайде сега и ти, все едно са го екзекутирали хладнокръвно мафия стайл. Не чете ли? Поотупали са го и са извикали полицията да го прибере, чак часове по-късно е умрял в ареста.

Една орка по/малко. Така става като няма държава и орките се чувстват недосегаеми да крадат и тероризират - хората вземат закона е свои ръце.

с милосърдни православни християни, толкова екзалтирани, че направо смърди

Ти смърдиш- а вара от християните и християнството- мястото ти е при герберастите.

Християнин. Тъпо ли ти е сега? И за разлика от тях няма да имам скрупули да ти смачкам тъпата глава.

Може ли някой да ми обясни- ЗАЩО ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА, ЦИГАНИТЕ РАБОТЕХА, А НЕ КРАДЯХА? Знам, че никой няма да даде смислен отговор, защото това би означавало да признаете, че сегашната система е несправедлива дори спрямо обикновените, работещите хора.А освирепяването на народът е отделна тема.

кой ти каза, че по времето на соца не са крадяли и са се скъсвали от работа? вестник "дума" ли го прочете? това, че нищо от тогавашните им золуми не е стигало до пресата, не значи нищо, а и бяха поне три пъти по-малко...

Ей, соросоидно герберастко тролче- явноче толкова ти е акъла и затова под отговора ти пиша ДВОЙКА. Какво ви инструктират да пишете въобще не ме интересува- когато нямате смислени отговори винаги пишете, че било укривано по времето на соца. Явно, че вие си мислите че хората са глупаци и ако е имало криминалност и кражби на циганите по онова време та хората нямаше да забележът ли? Хайде отивай при Цецо за нови опорки- или на Козяк- нали там ви разправят как е било, като че ли ние сме умрели и не знаем как сме живели.

А дано трима сиганина да набарат жена ти и да и напълнат всичките дупки, и тя да ти роди после близначете.ха.ха.ха

Ти знаеш ли кога излезе в."дума"? При бай Тошо ако куките хванеха циганин пиян или да краде - тухларната или да чука камъни ,ама ти дечко няма как да ги знаеш тия работи.

другарю, забърши си зелената слюнка от истерична злоба около устата и си вземи розовите хапченца. двойките ще си ги пишете на бузлуджа и копринка, тука не сме на ваше партийно събрание! и, да, соцът ви беше "недоносче"(най-меко казано!), както каза бай ви тошо в пристъп на старческа откровеност. и, да, циганите крадяха и безобразничаха и тогава, но милицията ви биеше, не може да й се отрече...

lu4ka

Ами помним. Работеха, учеха и не гъкваха. А по времето на социализма нямаше вестник "Дума". Най-мразИМ , родени през 90-те, да обяснават на родени през 60-те, как сме живяли през 80-те.

Вие явно не сте запознати с ромите преди 89-та. Тогава също крадяха, напиваха се и т.н. през соца изсипвахме тонове средства да ги цивилизоваме и факт не стана. Имаше смешни ситуации - дават на циганско семейство нов апартамент, те си качват коня на балкона и палят огън в хола........ Та хайде да не ни говорите глупости за социализма. Видели сме го от първа ръка. По-големи абсурди от сега Българските семейства по 10-15 години чакаха за жилище, на ромите им даваха жилища директно. Това беше по времето на соца.......сега поне такива глупости няма

А сега пращат жандармерия да ги пази от разбунтувалите се българи.

Въпросът е не какво са правили - палили - а въпросът е- ЗАЩО НЕ КРАДЯХА ТОГАВА, А РАБОТЕХА- според тяхното образование или липса на такова, но работеха. Чети и мисли, какъв е въпросът преди да отговаряш. Да, сега го няма абсурдът да чащаш за жилище на безценица- СЕГА ТРЯБВА ДА ИМАШ ДОБРА БАНКОВА СМЕТКА ЗА ДА ИМАШ ЖИЛИЩЕ- така че стига с тези простотии които пишете. А когато аз съм роден вие вероятно още сте били в скоростната кутия на бащите си.

lu4ka

Купи си гинкоприм и тефтер. Това е след 1989. Особено това с коня. И за апартамент чакаха дълго тея, които чакаха да ги поканят. А да не ни обясняват тея, родени след '90та година!!!

Преди 1989 "ром"ове НЯМАШЕ!!! ИМАШЕ Ц И Г А Н И!!! Доколкото ми е известно - никога не са измирали като динозаврите, та и сега ги ИМА.

Хахаха вие вярвата ли си на фантазиите , работели били и не крадели .. направо всичките доценти станаха , изучиха се и сега са едни напълно интегрирани в общетсвото хора

Те и тогава крадяха, но имаха и работа. Сега вече - кой как свари.

Браво! Така трябва! Щот ако оставим да чакаме на държавната полиция и съд, нема да доживеем до построяването на “Хемус”

това е беден човек, нямате капка милост не ви ли неудобно от собствените ви мутри

това е изпечен рецидивист с нож в ръка и нищо повече! да е отишъл да свърши някаква работа и да си изкара за хляба...и тиквите!

не си се познал в описанието, че така се репчиш

друга някоя бхк-тъпотия не можа ли да измислиш?!