Софиянка сигнализира за поредната нагла кражба на велосипед. За пореден път колелото е на дете - 4-годишно момченце.

За случая съобщи майката Цветина Арнаудова, която публикува във Фейсбук снимки от камерите на жилищната кооперация. На тях ясно се вижда как крадецът се минава покрай двора, оглежда какво има, слага си маска и прескача оградата. След това се връща с велосипеда и дори успява да потегли с него.

Снимка: Facebook/Цветина Арнаудова

"Откраднат детски велосипед Trek Precaliber 20'' (червен). На 26.11.2018 (понеделник) около 6:45 сутринта откраднаха велосипеда на сина ми от двора ни в района на Лъвов мост, София. Ако някой забележи такъв, обявен за продажба или разпознае извършителя, моля да ми пише или да сигнализира в полицията (подаден е сигнал в 5 РПУ София). За близките и приятелите - моля това да не достига до Вики засега, защото ще е съкрушен", написа жената в социалната мрежа.

Снимка: Facebook/Цветина Арнаудова

След като публикувала кадрите, и други потърпевши от наглия крадец са се свързали с нея. Оказало се, че това далеч не е първата кражба в района - най-малко три велосипеда са изчезнали от близките адреси през последната година.

"Много е притеснително, когато видиш, че някой влиза в твоята къща с такова спокойствие и взима нещо, което е твое", коментираха пред bTV съседи на Арнаудова.

Откраднатото колело

Снимка: Facebook/Цветина Арнаудова

Самата тя допълни, че синът й още не знае, че колелото му е било откраднато.

"Обича от малък да кара, участва в състезания, това е второто му колело, тази година му купих по-специално, защото той иска да печели, така че е свързано с много емоции", разказа майката.

За щастие, семеен приятел е предложил да подари на детето велосипед за Коледа, но надеждата на хората в квартала е, че крадецът ще бъде открит преди да посегне на друг.