Работим по основните версии. Мислим, че издирваният за убийството в Костенец Зайков е около града или в пределите на общината - или в изоставена сграда, или предприятие. Предполага се, че той е опасен. Близките му приятели са 4 човека, с които поддържа контакт. В последната година не е имал мобилен телефон. Съзнателно е отказвал да има такъв. Нека гражданите да бъдат бдителни и внимателни. Това обяви пред Нова тв старши комисар Николай Спасов от СДВР.

"Може да е в землището на общината. Проверява се всяка пресечена местност. Надяваме се всеки гражданин да ни подава сигнали. Тези четири дни работихме доста по поведението му. В годините назад е бил активен и е създавал доста проблеми. Полицията го познава добре. Престъпленията му са свързани най-вече с кражби на автомобили и от жилища. Има изграден много тесен кръг от приятели. Това не е нещо естествено. Доста труден и асоциален е. Не е харесвал публични места и заведения", заяви още Спасов.

Криминалистът каза още, че издирваният Зайков е човек, който познава местността и е израснал тук. "Потърсили сме помощ и от ловните дружинки в района", допълни той.

Старши комисар Николай Спасов разкрива още, че снощи са получени два сигнала. Жена се е обадила около 20 часа вечерта, за да заяви, че е забелязала мъж, отговарящ на описанието на Стоян Зайчев, заподозрян за убийството на жена си в Костенец. Униформени моментално пристигнали на мястото и дори го обходили с дрон. Уви, от него нямало и следа. "Получихме и втори сигнал около 00:00 - 1:00 през нощта. В Долна Баня деца са видели човек, който се е насочил към необитавана къща. Колегите веднага са отишли на мястото, но отново не са намерили нищо", заяви Спасов.

 

"За съжаление нямаме конкретно място, където да сме видели леговището му или въобще нещо, което да ни говори, че сме били в обект, където е бил той", каза той. Според приятелите на Стоян е малко вероятно този човек да се самоубие, но ще се крие до последно.


Припомняме, че продължава без резултат издирването на 43-годишния Стоян Зайков, който е заподозрян за убийството на 38-годишната Милена Шишкова.

Тялото на жената бе открито в петък около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. По неофициална информация първо е била пребита, а ръцете й са били вързани. Трупът й е намерен, след като сестра й, майка й и 15-годишният й син пристигнали в къщата й и видели кървави следи. Те сигнализирали в полицията и пристигналите криминалисти са намерили тялото на отсрещната поляна.

Основно се претърсва и районът около сметището на Костенец, тъй като част от сигналите насочват към него. Счита се, че Зайков се крие в гората, а нощем слиза на сметището, за да търси хранителни отпадъци.