Пресцентърът на МВР публикува снимка на мъжа, който се издирва за убийството на 38-годишната му съпруга в Костенец. 43-годишният Стоян Георгиев Зайков-Чане е основен заподозрян за жестокото престъпление, извършено тази сутрин.

Хората, които разпознават издирвания и имат информация къде може да бъде открит, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност, призоваха от полицията.

Жертвата е Милена Шишкова, която е фризьорка и има салон, кръстен на нея, но държала и траурна агенция. Тя е родена и израснала в Костенец. Със Стоян имат 15-годишен син - Стивън.

Тази стурин сестрата на убитата Милена отишла да я търси, тъй като тя не отговаряла на телефона си. В дома й обаче попаднала на кървави следи и веднага подала сигнал в полицията. Пристигналите на място криминалисти открили мъртвата жена на полянка край улицата, на метри от дома й. Установено е, че тя е с огнестрелни рави в главата. Оръжието не е намерено, но по първоначални данни куршумите са 22-ри калибър.

Снимка: Официален профил във Facebook

По рано между мъжа и жената, които живеели на съпружески начала, но в последните две години се разделяли и събирали и сега той живеел в друга къща, имало пореден скандал. Мъжът ревнувал младата жена от друг мъж, с когото била близка, съобщи "24 часа". Не е ясно обаче дали тя е имала връзка.

"Скъпа сестричке, лек път, миличка, почивай в мир. Знам, че сега си при татко и ни гледате заедно как страдаме. Не мога да повярвам, че вече те няма", написа във Фейсбук сестрата на жертвата - Славяна Шишкова, часове след убийството.

Издирваният мъж е каменоделец, разказаха съседи. Преди години лежал в затвора за кражби на техника от къщи в Костенец, но когато излязъл "бил нов човек". Описват го като много затворен.

От сутринта в града има засилено полицейско присъствие. Има идея да включим в издирването на мъжа, съобщи директорът на ОД на МВР София Николай Спасов.