Трети ден продължава без резултат издирването на 43-годишния Стоян Зайков, който е заподозрян за убийството на 38-годишната Милена Шишкова.

Тялото на жената бе открито в петък около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. По неофициална информация първо е била пребита, а ръцете й са били вързани. Трупът й е намерен, след като сестра й, майка й и 15-годишният й син пристигнали в къщата й и видели кървави следи. Те сигнализирали в полицията и пристигналите криминалисти са намерили тялото на отсрещната поляна.

Бащата на издирвания Георги Зайков заяви пред bTV, че последният човек, когото синът му ще потърси. Те прекъснали отношенията си преди 15 години. Разследващите обаче беседват с всеки от близкия кръг на Стоян. Георги Зайков допълни, че "с радост" призовава сина си да се предаде.

Седем сигнала са подадени до момента в полицията. Всички те са проверени, но от мъжа няма и следа. Барети, полицаи, горски служители и дори хеликоптер са включени в издирването, а периметърът вече е разширен. Днес спецчасти са претърсили изоставени сгради в село Сестримо, както и такива в района на изоставена мина.

Основно се претърсва и районът около сметището на Костенец, тъй като част от сигналите насочват към него. Счита се, че Зайков се крие в гората, а нощем слиза на сметището, за да търси хранителни отпадъци.

Един от първите домове, претърсени от криминалистите още в петък, е на един от най-близките приятели на 43-годишния Стоян - Ангел. Мъжът обаче не вярва, че Стоян е посегнал на бившата си приятелка. Оправдава бягството му със страх, защото е криминално проявен и осъждан.

По думите на Ангел, Стоян Зайков няма и мобилен телефон. Хвърлил го в печката.

Хора в Костенец разказват, че издирваният не за първи път се крие от полицията. При това много умело, предаде "Трафик Нюз". Имало случай, при който Стоян стоял 24 часа в бидон в мазето на комшия, за да се скрие от полицаите.

При друг случай полицията го търсила два месеца, а той се скрил на втория етаж в къщата на съсед. Мъжът дори не разбрал за присъствието му. И сега хората смятат, че трудно ще го открият. Стоян бил бракониер и познавал добре гората.