Бизнесменът Иво Масларов е човекът, за когото прокуратурата обяви, че е обявен за издирване чрез Интерпол като поръчител на убийството на финансовата брокерка Станка Марангозова, съобщи БНТ по неофициална информация.

Той е син на втория съпруг на бившата социална министърка Емилия Масларова и няма кръвна връзка с нея. Има бизнес у нас и в чужбина, но е известен в престъпния свят. Именно той е поръчал убийството на задържания действащ служител на НСО, който го организирал и платил с първата вноска от 50 000 лева на извършителя и помагача му, както съобщиха по-рано от прокуратурата. Масларов е напуснал България през март.

Той имал претенции към Марангозова за пари, които й дал да управлява, но не бил доволен от печалбите. Двамата се познавали повече от 10 г. Масларов и приближеният му Веселин Денков са разследвани от Специализираната прокуратура за изнудване на Марангозова. Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях в Специализирания наказателен съд. Брокерката е била и основният свидетел, съобщи "24 часа".

Скандалите за пари и делото срещу него по сигнал на Марангозова са мотивите на бизнесмена да поръча убийството й, смятат разследващите. Години наред той я притискал за пари и тя му плащала, но от личните си средства, за да няма проблеми. След това започнала да води граждански дела срещу него, за да си върне парите.

По оперативни данни в периода 2011-2016 година през банковите сметки на Марангозова официално са преминали над 300 милиона лева пише "Монитор".

Близки на Емилия Масларова уточниха, че макар бизнесменът да е син от първия брак на втория й съпруг, никога не е живяла с него и не го е отглеждала. Нещо повече, по време на брака си Емилия и Антон Масларови били в изключително тежки отношения с Иво. Преди две години той дори не е присъствал на погребението на своя баща.

Бившата министърка категорично отказва да говори по тази тема. От първия си брак тя има син Константин.