Избягалият на 26 юни от Трето районно управление в Пловдив арестант Петър Петров се предаде в Прокуратурата и бе задържан от наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура - Пловдив за срок от 72 часа. Той се е предал в Окръжна прокуратура - Монтана, придружен от своя защитник и понастоящем се намира в следствения арест в града. Предстои привеждането му в следствения арест в Пловдив, което ще бъде извършено от органите на Главна дирекция "Охрана" при Министерство на правосъдието.

Поради бягство и укриване на задържания за разпространение на наркотични вещества 25-годишен мъж, извършено в рамките на 24-часовото му задържане по реда на Закона за МВР, той бе привлечен от наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура - Пловдив към наказателна отговорност задочно /тогава в негово отсъствие/ с участието на служебен защитник.

Повдигнатото му обвинение е за държане, без надлежно разрешително, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества - марихуана с общо нето тегло над 193 грама.

След повдигане на обвинението, наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура - Пловдив е постановил обвиняемият да бъде задържан за срок от 72-часа, считано от момента на задържането му на територията на страната.

Срещу него се води и досъдебно производство за бягството му от ареста, което се наблюдава от Районна прокуратура - Пловдив, по което обвиняемият е бил обявен за общодържавно издирване.

Същевременно, посредством адвокат, издирваният е заявил, че ще се предаде в Прокуратурата, което се случи днес в ранния следобед.