След бягството от Софийския затвор Владимир Пелов и Радослав Колев са се укривали заедно в апартамента в Ботевград, в който вчера бяха открити взривни вещества, съобщи Нова телевизия.

Двамата са отишли там около 25-26 април и са останали допреди около десетина дни. След това са напуснали жилището и в деня на стрелбата се е върнал само Пелов, а Колев все още не се знае къде е и дали е жив. И двамата избягали затворници са били с променен външен вид - не са се подстригвали и са носели дълги бради.

Във вторник вечерта 45-годишният Владимир Пелов бе застрелян в центъра на Ботевград, а 39-годишният бивш състезател по силов трибой Марио Панчев бе приет в "Пирогов" с две огнестрелни рани в коремната област и в изключително тежко състояние. На мястото бяха намерени три пистолета и са назначени редица експертизи, които да покажат по кое оръжие чии отпечатъци са и кой от двамата е стрелял пръв.

Апартаментът, в който Владимир Пелов се е укривал в Ботевград, е собственост на най-добрия му приятел - Нико Петков. Той е двоен убиец, осъден е, но се е самоубил в следствения арест. Последно в апартамента са живели съпругата на Петков и двете им деца. Жената обаче някога е имала любовна връзка с Пелов.

Никой от съседите в блока на бул. "България" 12 в Ботевград обаче не е сигнализирал в полицията за непознатите хора, обитаващи апартамента на вдовицата. Предполага се, че не са ги издали, защото са се чувствали заплашени.

Знае се още, че синът на Пелов е знаел, че са там.

Вчера в апартамента бе намерен сак с граната и тротилови пресовки, който най-вероятно е бил на Владимир Пелов.