Психологът Иван Владимиров-Нав е бил убит с един изстрел в лицето, без да е имало свидетели на престъплението. Това обяви на брифинг относно трагичния случай говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

"Разследването е в начален етап, започнало е с оглед на местопроизшествието от служители на СДВР, който е приключил малко след 3 часа през нощта", заяви Петрова, като добави, че са разпитани съседи и разпитите продължават.

По първоначална информация психологът, прибирайки се, е влязъл в конфликт с обвиняемия.

"Според доказателствата, които имаме в момента, той е бил застрелян с един изстрел в областта на лицето, като смъртта му е настъпила мигновено. Няма очевидци на деянието, трупът на застреляния е бил намерен от двама съседи, които малко преди това са чули шум и са усетили миризма, която определят като странна. Заварили са трупа на междуетажната площадка, подали са сигнал до 112", обясни говорителят на прокуратурата.

Снимка: BulFoto

По думите ѝ между жертвата и извършителя е имало влошени взаимоотношения, конфликти на междусъседска основа, имало е и спорове между тях от битов характер. Прокуратурата обаче все още е в процес на изясняване на причината за убийството.

Вижте още снимки от местопрестъплението ТУК>>>

Оръжието, с което се предполага, че е извършено престъплението, е иззето от дома на извършителя, няма данни да е оказвал съпротива.

"Имало е подаден сигнал от обвиняемия срещу пострадалия за това, че пострадалият е наел три лица, които да откраднат подготвени за предаване на вторични суровини от обвиняемия отпадъци. Става дума за найлони и хартия. Става въпрос за 2020 година. В процес на изясняване на всичко останало сме, не мога да потвърдя брой на сигнали, за какво са били и от кого срещу кого", каза още прокурор Петрова.

Тя добави, че е изискана и справка дали извършителят на убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е имал трудови взаимоотношения с МВР.

"При беседите, които нямат процесуална стойност по закон, той самият е заявил, че е служител на МВР до 2000 г. към КАТ София, но това не можем да го потвърдим официално", коментира Петрова.

"Обвинен е след съгласуване с наблюдаващия прокурор за умишлено убийство по чл. 115 от НК, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Чака се адвокат, за да му бъде предявено и да бъде разпитан. Задържан е с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа, предстои да бъде предявен иск за постоянното му задържане", добави говорителят на прокуратурата.

По думите ѝ е назначена и аутопсия на трупа, която ще установи точните причини за смъртта. До момента няма данни обвиняемият да има психични заболявания, отбеляза още Десислава Петрова.

Психологът Иван Владимиров-Нав беше убит в жилищен блок на ул. "Черковна" в столицата снощи около 22:30 часа.