Използван е служител под прикритие при акция срещу престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици. Престъпниците са задържани при поредна сделка за над 3 кг кокаин с много високо качество, съобщи на брифинг прокурор Лидия Манолова от отдел "Криминален". В момента на сделката е била приготвена сумата от 93 000 евро за покупката на наркотика. Все още се води разследване откъде бандата са е сдобила с тях.

Откритият наркотик

Снимка: МВР

Операцията е била проведена на 26 май в землището на хасковското село Левка. Задържани са трима мъже от Свиленград и Ботевград. Двама от тях са криминално проявени и осъждани, единият е с чисто съдебно минало, уточниха от МВР. След ареста им при обиски на различни адреси в Свиленград, Левка и Ботевград, както и у самите тях, са открити и иззети мобилни телефони, около 20 000 лева, електрона везна, лаптоп, и други вещи, които имат отношение към случая.

И на тримата са с повдигнати обвинения за престъпна група и разпространение на наркотици и съдът ги е оставил за постоянно в ареста.

Антимафиотите са конфискували пачки с пари

Снимка: МВР

 

Прокурор Георги Мойсев уточни, че са събрани доказателства за осъществени от задържаните три сделки за разпространение на наркотици - с кокаин и хероин. По време на разследването са използвани СРС-та.

Зам.-директорът на ГДБОП Стефан Джолев каза още, че разследването е продължило четири месеца.