Това съобщиха от ОД на МВР в града, цитирани от агенция "Фокус". Полицай е пострадал и е настанен в болница от хвърлена бомбичка след мача, който се игра снощи в Кърджали. 24-годишният служител на РУП-Кърджали е с изгаряния в областта на корема.

Други двама униформени са били прегледани в Центъра за спешна помощ и изписани. 26-годишен полицай е бил ударен с камък по лицето, 42-годишен е получил удар също с камък в главата. Наложила се е намеса на полицията, охраняваща мача, за да се прекрати сбиване между фенове.

Екип от РУП-Кърджали работи за установяването на лицата, извършили хулиганските действия. Образувани са три досъдебни производства за нанесени телесни повреди, съобщиха още от полицията.

Проблемът с футболните фенове стана особено актуален през последните месеци. При откриване на българското първенство полицията изведе цялата агитка на ЦСКА от стадиона. Имаше сблъсък между фенове и полиция, а десетки футболни хулигани бяха арестувани. Държавата предприе редица мерки за ограничаване на футболното хулиганство, но ексцесиите по стадионите продължават.