Дядото на момчето, което беше застреляно в гората, докато двамата събирали дърва, твърди, че е виждал стрелеца и друг път, когато са ходили в имота. И друг път е имало конфликт с обвинения за убийството, разкри пред bTV дядото.

18-годишният младеж беше убит в понеделник по обед, докато минавали с 58-годишния си дядо през местността с две каруци.

Стрелецът беше задържан вчера, той е криминално проявен с условна присъда за наркотици. Претърсен е автомобилът на заподозрения, иззет е газов пистолет, все още не е ясно дали това е оръжието на стрелбата.

Дядото каза, че трагедията се е разиграла пред очите му. Внукът му Гошко е паднал след изстрела и е починал на място.

"Чух изстрел и детето падна в каручката. Конят се изплаши и побягна, аз го спрях. Бях в шок и затова не казах, че съм видял мъжа, който стреля. Видях стрелеца, той се целеше и в мен. Виждал съм го и друг път в гората и пак ни е заплашвал. Преди време заплашваше да убие и друг с тръба", разказа дядото на момчето.

На въпрос защо влизат в частен имот, той каза, че са отишли да косят трева за конете, но не и за дърва, каквато информация се появи вчера. В този момент идва собственикът и ги пита какво правят в частен имот.

Хората от ромския квартал "Огоста" в Монтана настояват за справедлив процес. След инцидента в квартала имаше напрежение, но полицията не допусна ситуацията да се изостри.