Двама полицейски служители са приети в УМБАЛ-Бургас с различни наранявания след зрелищна гонка.

Вчера около 19 ч. в района бургаския кв. "Крайморие" служители от "Гранична полиция" подали сигнал за спиране на автомобил "Мерцедес", със софийска регистрация, чийто водач не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта си продължил в посока Бургас. Последван е от служебен автомобил, като е поискано допълнително полицейско съдействие, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

"Мерцедесът" преминал през бул. "Тодор Александров", ул. "Спортна", ул. "Индустриална" и се насочил към местността "Върли бряг" по черни пътища. В центъра на "Върли бряг", поради движение с несъобразена скорост "Мерцедесът" блъска два служебни автомобила "Грейт Уол Хоувър" (паркирани с цел блокиране на пътното платно, като единия от тях отскача и наранява полицейски служител.

Той е прегледан в УМБАЛ - Бургас и освободен за домашно лечение с фрактура на лявата ръка, без опасност за живота. В опит автомобила да бъде спрян са произведени изстрели със стоп-патрони. Засегнат е втори полицейски служител, който е настанен за наблюдение в хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас.

"Мерцедесът" е спрян на входа на Средец и са задържани водачът - 29 годишен криминално проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот и неговият 41-годишен спътник от Зимница. Водачът е тестван за алкохол (дрегерът е отчел отрицателна проба), както и за наркотици. Пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин е била положителна.

Тестван е и мъжът от Зимница, като алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици - положителна на метаамфетамин. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава.