В района на софийското село Лозен тази сутрин са намерени труп на момиче на 18 години, а край Горубляне на мъж на 33 години, потвърдиха за Dir.bg .

Вижте още снимки

Според източници на телевизията момичето е на 18 години и вчера е било обявено за изчезнало.

От МВР съобщиха за Dir.bg, че има задържан. Той е криминално проявен за престъпления срещу личността - най-вероятно побои. Задържаният Чавдар Бояджиев е на 34 години. Той е заловен между Бургас и Айтос, като у него е бил открит боен пистолет. Чавдар Бояджиев е направил самопризнания. Той е съден за убийство по непредпазливост. 

Снимка: БТА

Оперативните групи в момента са на място и извършват оглед.

Проверяват се всички версии. Криминалистите не изключват да става дума за любовен триъгълник или разпространение на наркотици.Водещата версия е любовен триъгълник. Тепърва обаче ще се изяснява, тъй като разследването е в самото начало.

Снимка: Булфото

От Софийска градска прокуратура съобщиха: 

Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Снимка: БТА

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Снимка: Булфото

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда - задържане до 72 часа.

Снимка: Булфото