Бащата на 44-годишния Пейо Пеев, който бе удушен в лекия си автомобил от тъщата и съпругата си, е проследил сина си до блока, в който живеят двете жени във фаталната вечер на 18 януари. Това става ясно от протокола от заседанието на Софийския градски съд снощи, на което бяха определени мерките за неотклонение на 54-годишната Красимира Трифонова и 33-годишната й дъщеря Габриела Славова-Пеева.

Заседанието на градските магистрати протече при закрити врата по искане на адвокатите на двете жени, задържани и обвинени в умишленото убийство на Пейо Пеев. То бе отправено, тъй като тъщата на жертвата е обществено известна личност - дипломат от кариерата и бивш консул на България в Тайланд. 

В съдебното определение е записано, че от показанията на бащата на жертвата - Орлин Пеев, се установява, че взаимоотношенията между сина му и съпругата му Габриела не са били добри. Двамата са биологични родители на 6-годишно момченце, а през лятото на 2023 г. са сключили граждански брак, като по време на брака - на 11.09.2023 г. е родено второ дете, за което свидетелят по делото и бивш депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков твърди, че е негов биологичен баща. 

Именно с цел уреждане на взаимоотношенията помежду съпрузите, свързани с контактите с децата, на 18 януари Пейо имал уговорена среща с Габриела пред нейния дом, който е в блок 308 на улица "Елемаг" в столичния квартал "Изгрев". 

Майката и дъщерята са закупили жилището на ул. "Елемаг" наскоро, твърдят съседи

Снимка: Dir.bg

Орлин Пеев твърди, че поради съмнения и опасения за безопасността на сина си, е последвал управлявания от него лек автомобил "Пежо" до блока на снаха си и майка й. През сградата Пеев-старши е видял колата на сина си и е видял как в нея се качва 33-годишната Габриела.

"На следващо място от показанията на свидетеля Орлин Пеев се установява, че същият е загубил връзка със сина си на инкриминираната по делото дата, което го е мотивирало да подаде сигнал до органите на полицията", пишат още магистратите. 

От определението им не става ясно дали бащата е станал свидетел на убийството на сина си. Жестокото престъпление обаче е било заснето от охранителни камери в района.

Снимка: Dir.bg

От кадрите се вижда как Габриела се качва на предна дясна седалка на пежото, а за задната седалка сяда майка й Красимира. Камерите са заснели, че в лекия автомобил се вижда борба, след което съпругата на Пейо излиза от автомобила, а майка й се качва на шофьорското място и потегля с автомобила. На следващия ден пежото е открито в парк "Витоша", а в купето се е намирало и тялото на 44-годишния мъж.

Градските магистрати уточняват, че видеозаписите са иззети, а към веществените доказателства по делото има и множество биологични следи. Извършени са множество обиски, претърсвания и изземвания от дома на двете обвиняеми, от леки автомобили, включително на жертвата и на свидетели по делото. Предстои назначаване на множество експертизи.

Красимира Трифонова и Габриела Славова-Пеева са освидетелствани, взет им е биологичен материал, който също ще подлежи на съответно научно интерпретиране. 

Красимира Трифонова е дипломат от над 30 години

Снимка: Руска православна църква в Тайланд

При извършената в Съдебна медицина аутопсия на 44-годишния Пейо Пеев е установено, че причина за смъртта му е "остра сърдечно съдова и дихателна недостатъчност" и съответно "механична асфиксия" от притискане на шията, т.е. мъжът е бил удушен. 

Софийският градски съд постанови, че 54-годишната тъща на жертвата трябва да остане за постоянно в ареста. По отношение на съпругата му Габриела, тъй като е майка на 2 деца в невръстна възраст - едното на 6 години, а другото на 4 месечна кърмаческа възраст, бе наложена мярка за неотклонение "домашен арест". Изпълнението й ще бъде контролирано с електронна гривна. 

Снимка: Facebook/Корейски език и култура в Бургас

Решението не е окончателно. В случай на жалба или протест Софийският апелативен съд ще се произнесе по мерките за неотклонение на 30 януари.