21-годишният Северин Красимиров е убил Виктория Маринова сам. Това каза  дългогодишният следовател и адвокат Людмил Рангелов пред Нова телевизия. "Примитивният човек не мисли така, както ние. Той действа по животински инстинкт, за да удовлетвори в случая един свой нагон. Страхът от наказание и възмездие идва по-късно и той се стреми да го избегне. Преди извършването на деянието тази мисъл не го занимава", коментира следователят.

Той обясни, че най-вероятно наказанието за Северин Красимиров ще е 30 години затвор.

"Самите разпоредби по Европейската заповед за арест задължават българският съд 20 години, след като е започнал да изтърпява наказанието, задължително да преразгледа неговото положение", поясни Людмил Рангелов.

"Начинът на извършване на престъплението до голяма степен дава възможност да се разчете какъв трябва да е профилът на извършителя. Очевидно оперативните служби са се насочили правилно към възможния контингент от извършители и са реагирали бързо", коментира още Рангелов.

Според него шумът по случая в световните медии е бил излишен, прекален и необоснован заради обстоятелствата около престъплението. А именно - от самото начало е било ясно, че убийството на Виктория Маринова не е свързано с работата й.