Различни версии и все още никаква яснота - така може да се опише развитието на случая с убийството на журналистката Виктория Маринова.

Валери Йорданов, бивш шеф на СДВР заяви пред БНТ, че за съжаление информацията, която тече и по медиите не би казал, че е  противоречива, но е доста разностранна по отношение на версиите, които се тиражират по отношение на това какво е намерено и други подробности.

Не бива да се избързва с версиите, категоричен е Йорданов.

Защото видяхме едно насочване като например това, че това е свързано с нейната дейност, другата версия, че е свързано с лични взаимоотношения и с други хора. Аз съм убеден, че този случай ще бъде разкрит, нека общественият натиск да бъде по-умерен и по-обективен, за да няма противоречие, каза Йорданов.

Още е рано да се каже коя е основната версия, обясни той.

Може би беше повече преекспонирано по отношение дейността на вашата колежка - имам предвид нали разследване на еврофондове и т.н. - аз искрено казвам, че не ми е известно тя да е разследващ журналист, но не значи, че моето мнение е меродавно. На това беше наблегнато повече, каза Йорданов.

Според адвокатът Иво Найденов трябва МВР и прокуратурата да бъдат оставени да си свършат работата и да не бъдат под този натиск, под който са поставени.

Не става въпрос за елементарно деяние, а за най-тежкото престъпление, което си иска много работа, много работа на място и аз съм убеден,че служителите на МВР си вършат работата, каза Йорданов.

Според Найденов много умерено се подава информация от страна на полицията, което и е нормално да бъде така, обясни той.