Димитър Педев на 29 г. е другият мъж, който е настанен в "Пирогов", след като е бил бит от полицаите след протеста пред Президентството в петък.

"Той е с тежък хематом на лявото око и с множество наранявания по цялото тяло", обясни пред bTV майка му Юлия Педева, която е категорична, че е в шок от случилото си.

Тя разказа, че никой не й се е обадил да й съобщи, че синът й е в болница, дори и от Пирогов. Но тъй като момчето не се е прибрало в петък вечерта, след като чува за настанени младежи, тя сама решава да звънне в Спешния институт, където потвърждават, че Димитър е настанен там. Това се случва едва е събота вечерта, дотогава жената е без информация за сина си.

Вчера тя го е видяла за кратко време. "Непоносимо е състоянието му за една майка. Има много тежко комоцио, с огромен хематом по лявото око, много наранявания по цялото тяло - ръцете и краката. Окован е с белезници, пазят го полицаи, като най големия престъпник", каза Юлия Педева, която уточни, че днес ще се гледа мярката му за неотклонение, тъй като има повдигнато обвинение.

По думите на майката, момчето не си спомня, че е бил на протест, затова и не знае в какво го обвиняват.

Скрийншот

"Никой не ме потърси по телефона да ми съобщи, че синът ми е в болница, дори на място никой не ми даде информация какво е състоянието му, едва след много умоляване, ми съобщиха, че е контактен", обясни майката.

 

Тя се е срещнала и с другото бито момче, което й разказало, че под колоните на Министерски съвет децата са били бити, имало е и момиче, което е било с разкъсан потник, а полицаите са си правили селфи.

Скрийншот

Юлия Педева за пореден път повтори, че не може да си обясни как органите на реда в една страна могат да се държат така. Димитър Педев е спортен журналист, по думите на майката - никога не е влизал в сблъсъци и няма досегашни подобни прояви и обвинения.

За познанството си с Димитър Педев пише в профила си във Фейсбук и журналистът Камен Алипиев. От неговия пост става ясно, че момчето е работило като режисьор в БНТ.