Зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев е приет в болница, съобщи Несрин Узун пред Нова телевизия.

Бенчев и Узун бяха задържани в петък в Истанбул заедно с Димитър Желязков-Митьо Очите във връзка с разследване на престъпна група. Двамата бяха освободени без повдигане на обвинения, но спецпрокуратурата образува разследване за лично укривателство.

Пред къщата на Бенчев в ж.к. "Меден рудник" в Бургас пристигнала линейка с включена сирена, съобщи Flagman. Само няколко минути след това той бил свален с носилка и качен в реанимобила.

Днес следобед той е загубил говора си, вследствие и на бързо развиващо се неврологично заболяване, което има - паркинсон в напреднал стадий. От психическо и физическо изтощение Бенчев е получил симптоми за настъпващ инфаркт.

Семейството на Бенчев помоли медиите да не ги безпокоят. "Много моля да проявите разбиране, докато баща ми бъде стабилизиран, надявам се състоянието му да не е фатално за живота му", каза големият му син Георги Бенчев, който придружи линейката.

По информация на bTV, нито една от болниците в Бургас не е потвърдила, че Бенчо Бенчев е хоспитализиран и дори са категорични, че той не е постъпвал при тях, нито за преглед, нито за лечение.

По-рано през деня групата на БСП в Общинския съвет на Бургас излезе с декларация, в която се казва, че той вече не ги представлява. Те обаче дадоха добра оценка на работата му като общински съветник.