Баща е хвърлил детето си през мост край Габрово, след това е заплашил да се самоубие. 

Към 6.30 часа в полицията е получен сигнал за мъж, който се готви да скочи от мост на околовръстния път на областния град, съобщиха от вътрешното ведомство. Към мястото незабавно са насочени екипи на МВР и Спешна помощ с готовност за бърза реакция. С усилията и на психолог от Института по психология на МВР в Плевен, към 10 часа, мъжът е убеден да се изтегли от опасното място. Той е задържан в ареста на полицията, с него работата на психолози и медици продължава.

При първоначалния оглед, в местността под съоръжението, е открито тяло на дете. И в момента екипи от криминалисти са на местопроизшествието и извършват допълнителни огледи. По неофициална информация момченцето е на около 5-годишна възраст.

31-годишният баща е живеел на семейни начала с майката на детето. Тя е била издирвана от две седмици от нейни познати и приятели, които са пускали и постове в социалната мрежа, но в крайна сметка е била открита невредима. Според приятелки на майката, тя е изчезнала, след като е била пребита жестоко от мъжа си.

"Вчера си играеше пред блока с други деца,много усмихнато и игриво "беше" момченцето. Нямаше никакви признаци, че бащата е замислил нещо подобно. Имат една масичка, на която всяка вечер пият сок и играят шах. Всеки от кв. "Русевци" знае, че таткото Дидо не е много добре с главата. Но явно не е толкова луд щом не му е стискало да скочи след детето си!", написа габровец във Фейсбук групата "Похвалите и абсурдите на Габрово".  

Разследването по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Габрово.