Автомобил с 16 мигранти се е обърнал близо до село Алдимировци край Сливница, един човек е загинал. Инцидентът е станал малко преди полунощ, съобщиха от МВР.

Автомобилът с чужда регистрация и с водач чужденец бил преследван от полицията. Шофьорът не спрял на полицейския сигнал и започнала гонка. Така, колата се ударила в бетонна бализа и се обърнала. Това е причината единият от пътувалите в нея да загине на място. Другите са откарани в болница.

Мигрантите са от Афганистан. Водачът на колата е сърбин.

От Спешна помощ съобщиха, че всички мигранти са мъже на възраст между 25 и 30 години.

Продължават прегледите и диагностиката на пострадалите. В столичната болница "Света Анна" бяха приети четирима от тях, като само един е хоспитализиран в Клиниката по неврохиругия с комоцио, съобщиха от лечебното заведение. Останалите са предадени на полицията.

Продължава изясняването на състоянието на шестимата, приети в болница "Царица Йоанна - ИСУЛ". При един от тях има съмнение за счупено ребро, но е възможно да е стара травма, казаха от лечебното заведение. За друг от приетите има съмнение за наличие на течност в корема. Останалите нямат травми, заради които да се налага оставането им под лекарско наблюдение.

В болница "Пирогов" са приети четирима от мигрантите, като един е настанен в Клиниката по травматология, един - в Клиниката по неврохирургия, един - в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, и един - Клиниката по хирургия. Няма непосредствена опасност за живота на пациентите.

Сигналът за обърнато превозно средство е постъпил в Центъра за спешна медицинска помощ - София в 23.59 ч., като на място са изпратени шест линейки. Екипите са установили 15 чужденци с различни наранявания, като един от тях е починал. По първоначална информация шофьорът е сърбин, а мигрантите са афганистанци и един иранец.

По случая тече разследване.