Актьорът Явор Бахаров е арестуван в Банско заради шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщи местният в. "Струма".

34-годишният Бахаров бил спрян за проверка от екип на полицейското управление в курортния град заради съмнителното му шофиране днес около 14 часа. Лекият автомобил "Мицубиши" е спрян пред един от най-големите и луксозни хотели в близост до начална станция на кабинковия лифт, допълва "24 часа".

При направените тестове за алкохол с дрегер и наркотици, резултатите са се оказали положителни. Явор Бахаров е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство.

Още през 2011 г. актьорът бе задържан в София за притежание на малко количество марихуана, а в началото на март миналата година бе и осъден от Софийския районен съд за хулиганство и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Бахаров получи 9 месеца пробация, като през този период трябваше да се подписва в пробационната служба и да осъществява срещи с пробационен служител.