Около 23:30 часа в сряда актьорът бил спрян и претърсен от полицейски патрул на столичната улица „Раковски", предаде Дарик.

Полицаите открили у него 0.75 грама марихуана. Бахаров е прекарал нощта в полицията, а на сутринта е бил освободен.

"24 часа" пише, че от Първо РПУ са докладвали материалите по случая в Софийската районна прокуратура, която трябва да прецени по кой член от Наказателния кодекс да повдигне обвинение на актьора. От РПУ-то обяснили, че при подобни случаи с доза по-малка от грам, прокуратурата понякога ги считала за маловажни, въпреки че държането на еднократна доза е престъпление по Наказателния кодекс. Ако количеството открито у Бахаров се сметне за незначително той ще бъде глобен до 1000 лева.


Приятелката на Явор Бахаров - Луиза Григорова (позната като Алекс в "Стъклен дом") вчера опроверга информацията за задържането на Явор.
“Всъщност той ми каза, че е бил с един негов приятел във вторник вечерта. Спрели са ги за проверка, преджобили са ги и в приятеля на Явор са открили цигара с марихуана. Написали са акт на човека, а Явор е отишъл с него до районното, за да не е сам. Но не е истина, че са хванали марихуана в Явор. Той не ми беше казал, сигурно за да не се притеснявам”, разказа Луиза, цитирана от "24 часа".

Неотдавна друга звезда от сериала - Елена Петрова, също имаше проблеми с полицията, но заради шофиране след употреба на алкохол.

Последна актуализация в 07.30 ч. на 15.07.