Антимафиоти и спецпрокурори са разбили две паралелно действащи престъпни групи за производство и разпространение на наркотици в Софийско. Спецоперацията е извършена в петък.

Разследващите установили, че арестуваните произвеждали толкова, колкото било нужно на пазара - предимно малки количества. В съботните дни - двойно.

Шестима са задържани до момента, съобщиха от прокуратурата. Едната група, която се състояла от трима души, произвеждала дрогата, а другите трима разпространявали. Прокуратурата иска постоянен арест и за шестимата. При акцията са намерени амфетамини, метаамфетамини и марихуана. В един от домовете са намерени набор от колби, везни и химически формули, по които са приготвяли дрогата. В част от колбите са намерени прекурсори.

От прокуратурата не изключват да има още арестувани. Групите действали основно в Костинброд, но и на други места. Дрога продавали и на непълнолетни.

От ГДБОП обясниха, че разследването е започнало още миналата година. При акцията дори били намерени бележки с указания за производство на дрога, както и учебници по химия.

Участниците в групитe

говорели по завоалиран начин. На лични срещи договаряли сделките. Дрогата се продавала и на улицата, и в заведения.