Украински шофьор на ТИР е починал на паркинг след свада с друг водач на камион, който също е от Украйна. Полицията в Русе е започнала разследване на смъртта му, съобщи регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева, цитирана от БТА.

Вчера по обяд в полицията е постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние, намиращ се на ТИР-паркинг на международния булевард "България" в Русе. Веднага на място са изпратени полицейски патрули, както и криминалисти.

На паркинга е установен трупът на 58-годишен украинец - водач на товарен автомобил. В района е задържан 28-годишен шофьор на камион от Украйна.

При разследването било изяснено, че мъжете се запознали на паркинга два часа по-рано. Те употребили алкохол, който закупили от близък магазин, след което между двамата възникнал скандал.

Според 28-годишния мъж свадата била предизвикана от неговия сънародник, който извадил нож и щанга, с които му посегнал. От своя страна младият шофьор го ударил с юмрук в лицето, при което 58-годишният паднал на земята и починал.

Пред полицаите 28-годишният водач обяснил, че след това се опитал да помогне на сънародника си и потърсил помощ.

На място е извършен оглед. 28-годишният шофьор е арестуван. Работата по случая продължава.

Междувременно МВР съобщи, че мъж на 59 години е открит мъртъв на паркинг в района на столичния квартал Ботунец. По тялото му са открити следи от наранявания. Една от възможните версии е убийство.

По първоначални данни мъжът, чието тяло е намерено в близост до тежкотоварен камион, е от украински произход.

На мястото има полиция.