Полицията издирва 20-годишен младеж от Пловдив, изчезнал безследно преди два дни. 

Мартин Георгиев е видян за последно на 25 януари около 19:10 часа, когато трябвало да се  качи на влак, потеглящ от града под тепетата към Стара Загора.

Младежът трябвало да се яви на изпит на 26 януари в Тракийския университет, където за втора година е студент по ветеринарна медицина.

В социалните мрежи майка му Софи Станчева споделя, че за последно е разговаряла със сина си преди два дни - вечерта в 21:42 часа. 

Според описанието, което тя е дала на полицията, Мартин е висок около 185 см, тежи 70 килограма, има дълга коса и е бил облечен с кафяв пуловер, черни дънки и тъмносиньо яке.

До момента не е известно дали 20-годишният младеж действително се е качил на влака, става ясно от публикации на доброволци в социалната мрежа, които опитват да помогнат на майката. Очаква се и група пловдивчани да потърси изчезналото момче в града под тепетата. Друга група се организира в Стара Загора.

Няма данни и за други причини, които може да са провокирали изчезването му. 

Софи Станчева отправя апел към всички, които имат някаква информация за сина ѝ, да се свържат с нея на телефон +359 88 8960518.

По случая работят униформените от Пето районно управление в Пловдив.