19-годишен уби майка си и скри тялото ѝ в мазе в блока, в който двамата са живеели на квартира в центъра на Ловеч. Окръжната прокуратура е започнала разследване на случая, съобщават от обвинението.

На 20 февруари младежът подал сигнал в Районното управление в Ловеч, че майка му от 13 февруари е напуснала квартирата и оттогава е в неизвестност.

След като през април в блока започнала да се носи неприятна миризма, собственикът на жилището бил повикан от София, отключил мазето си и там било открито тялото на жената.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на полицията в Ловеч, е установен извършителят на престъплението - синът на убитата жена. На 1 май младежът е задържан за срок от 24 часа по реда на Закона за МВР.

След привличането му в качеството на обвиняем за убийството на майка му, с постановление на наблюдаващия прокурор, мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Окръжния съд в Ловеч за вземането на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на извършителя.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.