17-годишно момче е в "Пирогов", след като е било пребито в столичния квартал "Западен парк" от 19-годишен младеж, докато приятелите му снимали. 

Преди два дни К. Л. се разхождал със своя приятелка, когато по-големят младеж започнал да го псува и заплашва, защото имал "глас на обратен", след това го наплюл и започнал да го блъска. Последвала серия от удари по лицето, корема, главата, тялото и краката пред погледите на две момчета и две момичета, както се вижда на кадри от побоя, разпространени в мрежата.

След нападението е подаден сигнал на телефон 112 в 16:53 часа, на място са изпратени по един екип на "Спешна помощ" и на полицията. 17-годишното момче е прието в "Пирогов" с множество наранявания, сред които и счупени пръсти на ръцете.

Виновните са задържани, а пред разследващите казали, че са част от група, която е "прочиствала" парка от хомосексуалисти. Разследващите проверяват данни за поне още десет нападения.

През март, също в "Западен парк", четирима тийнейджъри нападнаха друг, като кадри от побоя също бяха разпространени в интернет.

През 2008 г. 25-годишният студент по медицина Михаил Стоянов беше пребит до смърт в Борисовата градина, защото приличал на хомосексуалист. Според обвинението, двамата нападатели са участвали в група, "разчиствала" Борисовата градина от гейове. Делото срещу Радослав Кирчев (по това време на ненавършени 18 г.) и Александър Георгиев (по това време на 20 г.) приключи 10 г. след жестокото нападение. Присъдите бяха 4 години и половина затвор за Кирчев и 10 години - за Георгиев. Пред Dir.bg майката на студента - Христина Стоянова, коментира, че присъдите са "като за убийство куче".