Районният съд в Стара Загора осъди на 18 месеца затвор при първоначален общ режим мъжа, извършил грабеж на пари от бензиностанция в Стара Загора. 

31-годишният М. Н. е признал вината си за това, че на 16 януари от бензиностанция в областния град е отнел сумата от 1673,72 лева.

Второто обвинение, за което се е признал за виновен подсъдимият, е, че противозаконно е осуетил, чрез активно бягство, неподчинявайки се на издадените устни разпореждания на полицейски служители, изпълнението на служебните им задължения, а именно - да го задържат за извършения от него грабеж.

За двете престъпления подсъдимият е получил отделни наказания, като съдът е определил да търпи най-тежкото от тях - една година и шест месеца лишаване от свобода, наложено му за извършения грабеж.

От общото наказание ще бъде приспаднато времето, през което е бил с най-тежката мярка "задържане под стража".

Обирът беше извършен около 1:00 часа на 16 януари т.г. на бензиностанция, намираща се на изхода на Стара Загора в посока Казанлък. След заградителни мероприятия за по-малко от час полицията залови извършителя. Мъжът се оказа с богато криминално досие - грабеж, две кражби и присъда, която не е била приведена в изпълнение.