Въоръжен грабеж в Стара Загора. Рано тази сутрин нападател е нахлул в бензиностанция на входа на града, заплашил е касиерките с оръжие и е взел пари от касата, съобщи Нова телевизия. Малко след това мъжът е арестуван от полицаи, които са му устроили засада на входа на града. 

Информацията потвърди пред БТА директорът на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Лазар Христов.

Сигналът за престъплението е подаден в 01:04 ч. На тел.112 е получено съобщение от 42-годишен мъж за извършен грабеж на сумата от около 2000 лв от маскирано лице с тъмни дрехи на бензиностанция в Стара Загора. По данни на потърпевшия, след заплаха той е бил принуден да отвори касата.

Полицейски служители незабавно са започнали работа по сигнала. Около 02:10 ч. в квартал в града е забелязано лице, отговарящо на описанието, което се опитало да осуети полицейската проверка и оказало съпротива, след което е задържано.

Установена е самоличността му - 31-годишен мъж, криминално проявен. Намерени и иззети са яке с ключове и парична сума на стойност 1500лв., в банкноти с различен номинал, както и 175,58лв. на монети.

"Колегите са организирали бързи заградителни действия и лицето е установено и задържано в района на "Самара". Минало е през паркова среда при бягството си. Мъжът е криминално проявен за кражби и грабежи", поясни комисар Христов. Той посочи още, че към момента информацията е, че извършителят е бил сам и е напуснал местопрестъплението пеша през парк.

Директорът на Областната дирекция на МВР обясни, че предстоят действия по разследването и е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура. "Ако се установи, че лицето има предходна присъда за подобно престъпление, ще бъде прехвърлено към Окръжна прокуратура", допълни Лазар Христов.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.