Моторист е ударил млада жена на пешеходна пътека в центъра София. Инцидентът се е случил тази сутрин на бул. "Васил Левски". На място са пристигнали полиция и линейка.

Сигналът е получен около 7:30 часа. От Спешна помощ потвърдиха за инцидента пред bTV и съобщиха, че екипът я е транспортирал до ИСУЛ.

Жената е била с тежка черепно-мозъчна травма, изпаднала е в кома, добавиха оттам. 

От болницата съобщиха, че тя е в много тежко състояние е и в момента я оперират в отделението по неврохирургия.

Мотоциклетистът е 34-годишен и пробата му за алкохол е отрицателна, допълва БТА. 

Младата жена, която тази сутрин беше блъсната от моторист на пешеходна пътека в София, е в критично състояние, съобщи следобед началникът на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" доц. д-р Румен Попов. 36-годишна жена е с изключително тежък вътречерепен кръвоизлив и контузия на мозъка. Претърпяла е спешна, животоспасяваща 3-часова операция, след която е поставена в медикаментозна кома.

"Направихме всичко възможно. В рамките на час момичето беше прието в Спешно отделение, интубирано е още в Шокова зала, направен й е скенер, след което веднага беше вкарана в операционната. За съжаление, състоянието й е изключително тежко и на този етап не могат да се правят никакви прогнози как ще се развие", обясни доц. д-р Попов.

В момента пациентката е настанена в Централна реанимация, където лекарите продължават да се борят за живота й.

През последното денонощие един човек е загинал, а 21 са ранени при 16 тежки катастрофи в страната, съобщиха от МВР. В София са регистрирани 32 леки произшествия без пострадали.

От началото на месеца са станали 302 тежки пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 17 души, а 393-ма са пострадали.

От началото на годината са регистрирани 2319 катастрофи със 131 жертви и 2883-ма ранени.

При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 г., се отчитат 44 по-малко загинали участници в движението през 2024 г., съобщиха още от МВР.