Втори пореден инцидент с джигит зад волана взе нови автомобилни жертви в рамките само на няколко часа в София. След преследване с полицейски екип в малките часове на днешния ден 27-годишен шофьор e ударил 7 коли. Това се е случило съвсем близо до мястото, където предишния ден негов "колега" отнесе 9 автомобила, причинявайки на техните собственици щети за десетки хиляди.

Официалната информация от пресцентъра на МВР гласи, че тази сутрин около 4.20 часа е получен сигнал за засечено рисково шофиране в района на ул. "Кирил Драганов" и "Калотина". Патрул се е отзовал, но при подаден сигнал за спиране водачът не се подчинил. В опита си да избяга е ударил последователно 7 паркирани автомобила. След кратко преследване той е задържан и отведен с полицейска мярка до 24 часа във Второ РУ. 27-годишният мъж е отказал полеви тестове за алкохол и наркотици.

Кръстовището на улиците "Кирил Драганов" и "Калотина" е на няколко пресечки от бул. "Ломско шосе" в столичния квартал "Надежда". Предишния ден там друг джигит бе задържан след серия от зрелищни каскади, като жертва на "уменията" му станаха 9 автомобила. Той също се опита да избяга и също отказа да направи полеви тест за алкохол и наркотици.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.