Младежи на по 19 години са шофьорите на луксозните автомобили Nissan GTR и McLaren, които бяха снимани да се състезават в центъра на София преди дни, а при гонката единият удари случаен водач с трета кола.

Двамата водачи, разиграли опасна сцена от филма "Бързи и яростни" насред столицата, ще бъдат наказани с най-строгата мярка, която пътният закон предполага.

КАТ ще отнеме книжките им за по 1 година и спира от движение автомобилите им за 3 месеца. Глобата, която всеки от участниците в гонката дължи, е 3000 лева, съобщиха за Dir.bg отлично осведомени източници в столичния КАТ, които са привикали нарушителите в днешния ден.

Не е ясно от колко време двамата шофьори имат книжки, нито чии наследници са, за да управляват автомобили за над 200 000 лева на крехката си възраст и с малкия си опит зад волана.

Според запознати гонката не се е случила в събота, а дни по-рано, но през уикенда е добила популярност в социалните мрежи.

Мястото на инцидента е в близост до това, на което загина журналистът Милен Цветков, пометен докато чака на светофар от мощния джип, управляван от студента Кристиян Николов.

Както вече съобщихме, акт за 200 лева получава и водачът на блъснатия автомобил, който според столичната "Пътна полиция" е отнел предимството на една от скъпите коли, участвали в състезанието.

Екшънът се разиграва малко преди 20 часа в събота. Двата мощни автомобила са заснети да се състезават по булевард "Черни връх", в посока центъра. Минути по-късно гонката продължава, но в обратната посока. Пред колите по случайност се озовава трети автомобил. Зад волана е Сергей Билярски, който споделя в социалните медии случая.

"19-годишният водач на заслужен с пот на челото Nissan GTR за 200 000 лв. ме видя отдалеч как правя ляв завой по бул. "Черни връх". Беше обаче зает в гонката със спортен McLaren, не искаше да я загуби и раздаде цялата газ. В стотните преди удара видях как колата му се усуква наляво и надясно от ускорението (това са стотици конски сили) и влиза в насрещното към мен. Спирачен път 0", разказва Сергей Билярски в пост в социалните мрежи.