Лекарите в МБАЛ-Сливен не успяха да спасят живота на един от пострадалите при тежкия жп инцидент на прелеза край сливенското село Жельо Войвода. Късно снощи 47-годишният мъж е издъхнал в лечебното заведение.

Инцидентът стана около 20 часа. Тогава шофьорът на лек автомобил, в който са пътували още четирима мъже, е решил да премине през прелеза, въпреки спуснатите бариери и включената светлинна и звукова сигнализация. Колата е ударена от пътническия влак София-Бургас.

Един от пътниците умира на място, а други трима са транспортирани в критично състояние в сливенската болница. Въпреки усилията на лекарите един от тях - 48-годишен, издъхва. Медиците продължават борбата за живота на другите двама.

Единственият участник в катастрофата без наранявания е Алекси Алексиев, предаде БНР. Той разказа, че групата е тръгнала от Ямбол към село Сотиря, за да вземе пари от близък на един пътниците, защото в понеделник е трябвало да тръгват за Италия. Инцидентът е станал на връщане към Ямбол.

"Той, шофьорът, гледа бариерите. Аз му казах: "Недей да тръгваш, идва влакът", ама той не спря. Той тръгна вече и влезе в паника. Не беше пиян по принцип", обясни Алекси.

В пътническия влак са пътували около 20 души. Те бяха извозени няколко часа след инцидента до гара Сливен с автобус.