Микробус прегази човек, легнал на поляната край язовир "Жребчево". Сигналът за инцидента край "Потопената църква", където десетки посрещнаха Джулая, е получен в полицията около 4 часа. 

Пострадалият, 40-годишен мъж, бил в нетрезво състояние. Заспал на поляната, когато при заден ход на микробуса, бил прегазен. Неофициално се твърди, че той е бивш военен.

Раненият е приет в отделението по анестезиология и интензивно лечение на сливенската болница "Д-р Иван Селимински". За БТА директорът на лечебното заведение Васислав Петров съобщи, че мъжът е в стабилно състояние, но има счупен таз и ребра. От министерството на отбраната също съобщиха, че мъжът е вън от опасност.

Зад волана на буса пък бил действащ военнослужещ - редник от Казанлък, съобщи пред bTV военноокръжен прокурор подполковник Христо Кинев. Шофьорът е тестван за наркотици и алкохол, пробите са отрицателни. "Той няма да бъде задържан, защото става дума за инцидент, без умисъл", добави подполковник Кинев. Командирите му трябва да решат дали той ще остане на работа или ще бъде отстранен. 

Разследването на случая е поето от Военна полиция, съобщиха от МВР. Огледите на място продължават от екипи на МВР, Военна полиция и Военна прокуратура.